top of page
  • katafont

Ladybird // Egy másfajta ülésélmény

Updated: Jun 4, 2021


Bútortervezőként mindig érdekelt, hogy tárgyaink milyen érzelmi hatást váltanak ki az emberből. Vannak bútorok, amelyek felvillanyoznak vagy kiváncsivá tesznek, mások lehangolnak. Sokmindentől függ ez a hatás, színektől, formától, anyagtól. Számomra viszont minden bútorban ott van a lény, a saját személyiség, sőt a legtöbb esetben még a test hármas tagolódása is megfigyelhető...

Ezt a lényszerű megjelenést kívántam felnagyítva ábrázolni ebben az ülőbútorban, amely formája által légies, de stabil hatást kölcsönöz. Kissé rejtélyes, ám mégis hívogató, a használója felé nyitott, védelmező struktúra. A nagy méretű lekerekített formák a puhaság érzetét keltik, kellemes érzés hozzáérni, beleülni, irányultsága előre haladó mozgást feltételez a benne ülő számára...

Célom volt, hogy teljesen elszakadjak a hagyományos szék-asztal fogalomtól és alternatív módon megközelítve a témát, inkább egy absztrakt alkotást hozzak létre az anyagban rejlő lehetőségeket kihasználva. Az asztal és a szék kapcsolata így teljesen új formában jelenik meg, újfajta ülésélményt biztosítva, izgalmassá téve a használatot.

Ladybird többek között alkalmas ülő munkavégzésre is. A háttámla nélküli, enyhén lejtős ülőfelület biztosítja a megfelelő üléspozíciót, egészséges tartást eredményez. A medence előrebillen, így a gerinc deréktájéki szakasza tehermentesítve van.

Olyan személyiségű embereknek ajánlom, akik azonosulni tudnak a bútor által képviselt értékekkel és nyitottak a formabontó megoldásokra.

fotók: Standovár Júlia

Ha tetszett a cikk, erről a projektről részletesebben a Behance oldalamon olvashattok! :)

Ha érdekel Titeket a téma, nyugodtan keressetek e-mailben vagy a facebook-on!

Szuperjó hosszú hétvégét Nektek! :)

0 comments
bottom of page