top of page
  • katafont

DIY // Régi magazinok új élete

Updated: Jun 4, 2021


Szenvedélyes design-magazin gyüjtők vagyunk. Ha elmegyünk egy kiállításra tuti, hogy minden szép kiadványból felkapunk minimum egyet, hogy jól megnézegessük, majd letegyük a konyhaasztalra, hogy aztán a legvégén a könyvespolcon kössön ki...Rengeteg magazinunk van már, ami sajnos sok helyet elfoglal. A hely pedig ugyebár nagy kincs! Viszont nincs szívem kidobni őket, mert hát olyan szépek! :)

Éppen ezért arra gondoltam, új formába öntve/hajtva talán még látványosabban is díszíthetik otthonunkat, mint eddig a könyvespolcon. Még régebbről ismertem egy gyors origamit, kiválogattam pár szebb oldalt és kb. 2 perces művelettel madarakat hajtogattam belőlük, és felragasztottam őket a falra. Így a magazinok legjava megmenekült, a hely felszabadult, a nappaliba pedig tavasz költözött. <3

Nálunk alapvetően elég színes a berendezés, sokféle anyag/forma/szín előfordul, már-már eklektikus stílusban. Itt tartózkodunk a legtöbbet, itt élünk, szeretjük az élénk, mozgalmas árnyalatokat ebben a részében a lakásnak. Ebből kiindulva én itt többféle színű fotót/oldalt is felhasználtam. Ha valaki a letisztultabb stílust kedveli, semlegesebb színek dominálnak nála a lakásban, esetleg egy vagy két élénkebb színnel feldobva, érdemes olyan színű fotókat/oldalakat választani, amelyeken visszaköszön az adott bútorok/berendezési tárgyak színe, így igazán harmonikus látványt kapunk majd.

Erre lesz szükséged:

  • Olló

  • Vonalzó (a nagyon pontos hajtáshoz)

  • Kétoldalú ragasztó

  • Kb. A4es méretű szép magazin lapjai (6-8 db, lehetőleg szöveg nélül vagy kevés szöveggel)

A lapokból négyzeteket vágunk, kihajtogatjuk a madárkákat, alul összefogjuk, rásimítjuk a kétoldalú ragasztót, lehúzzuk a fóliát, majd jó erősen a falhoz tapasztjuk őket. És már kész is! :)

Ha leszeditek őket a falról, óvatosan tegyétek, mert a ragasztó leszedheti a vakolatot.

Ha tetszett a cikk, kövessétek az oldalt facebook-on is!

Madárcsicsergős tavaszi napokat Nektek! :)

#walldecor #springdecor #recycle #birds #origami #inspiration #idea #magazine

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page