top of page
  • katafont

ADVENTI DEKOR #s l o w k a r á c s o n y

Updated: Jun 4, 2021


December elseje van... Már megvolt az első hóesés. Azt érzem, ebben az évben valahogy időben történnek a dolgok, ami a karácsonyt illeti. Jó hullámban vagyunk. Nincs rohanás, csak ráhangolódás az ünnepre. Az ajándékok nagy része már megrendelve a webshop-okból (Ilyenkor amennyire lehet, kerülöm a boltokat, plázákat) Éljen a slow karácsony. Idén, életemben először sikerült időben elkészíteni az adventi koszorút is. Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogyan készült és milyen lett a mi koszorúnk, és pár dekor-ötletet is feldobok, beszerzési forrásokkal! Jó inspirálódást! <3

Ezeket az alapanyagokat használtam:

  • A koszorú alapját készen vettem az ALDI-ban. Egy kerek fa lapból és 6 db belepasszoló üveg gyertyatartóból áll. Szerintem tök jó alap bármilyen stílusú dekorációhoz.

  • Ezen kívül szükségem volt 4 db gyertyára (IKEA)

  • Pár fenyőágra

  • Tobozokra

  • Csillagos ledsorra (ALDI)

  • Néhány egész fahéj rúdra

  • 1 db mű eukaliptusz ágra (nem szeretem a művirágot, de az eukaliptusz esetében az igazi nagyon hamar elszárad, ezért amikor az IKEA-ban találtam egy nagyon valósághű mű ágat, azt mondtam, hát legyen!)

Alapvetően kedvelem a különleges stílusú adventi koszorúkat. Minden évben szeretek új részleteket belecsempészni, idén az eukaliptusz volt az extra, amit eddig még nem használtam. Azt gondolom, nagyon jól működik a fenyő mellett, levelei hasonló színűek az ezüstfenyőéhez, viszont más formájúak, így megtörik a klasszikus kompozíciót.

Ez a gyertyatartó az egyik kedvenc zsákmányom, az IKEA-ban találtam rá, szerintem gyönyörű! <3

Ehhez az origami csillaghoz youtube-on találtam tutorial videót, egyelőre még csak ilyen kicsiben készítettem el, de tervezem nagyobban is kihajtogatni. A hópelyhekkel nagyon jól mutat felakasztva bárhol. A videót itt találtam.

Erre a hópehely-füzérre az ALDI-ban bukkantam rá, imádom ezt a szürke filc anyagot, így nem volt kérdés, hogy bekerül a kosárba. :) Ezeket a füzéreket szuperül lehet kombinálni egy ledsorral, így világosban és sötétben is szép a látvány.

Mindenkinek szép decembert, boldog készülődést, ráhangolódást, kevés rohanást kívánok!:)

Sziasztok,

Kata

#karácsony #decor #advent #dekoráció

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page