top of page
  • katafont

Konyha a régi lépcső helyén


Aki ilyen állapotokat lát az éppen készülő otthonában, ne csüggedjen, van fény az alagút végén, kész lesz, szép lesz, jó lesz!!


Amikor beköltöztünk a házba, két hétig még nem volt konyhánk. Közölték velünk a mesterek, hogy az alsó szint elkészülése csúszik, és addig fent kell megoldanunk konyha nélkül. Na ott volt egy csöpp idegállapot. Ha egy 7 hónapos várandós kismama megérzi a kaja hiányának szelét, abból semmi jó nem származik, csak ennyit mondok...:)


Szóval kb. elképzelhetetlennek tűnt, hogyan fogom ezt túlélni, egy bébivel a pocakban. De jelentem sikerült. Az ember valahogy mindig többet bír, mint gondolná... A napot pedig, amikor először főztem spagettit az új tűzhelyen, vagy amikor először nyomhattam meg a mosogatógép indítógombját, sose felejtem el..


A konyhatervezést a burkolatokkal, falszínnel kezdtük. Maradtunk a semleges, hideg árnyalatoknál: szürke, fehér, natúr fa. A tölgy színű padló már adott volt, bejött még a képbe a fehér márvány és a beton, mint textúra. Fémszínnek az arany színt választottuk, de mivel mégsem lehet minden arany, ezért ezt kiegészítettük a matt feketével.


Ezeket az anyagokat, színeket mind egymás mellé tettük (élő anyagmintákkal), hogy lássuk, valóban jól passzolnak-e együtt. Próbálgattuk ezt-azzal, azt-ezzel, és amikor megvolt a lehető legszebb kombináció, akkor vettük csak meg a termékeket. Az élő minta mindig nagyon fontos, mert képernyőn keresztül soha nem ugyanaz a szín, mint a valóságban. Ez bizony egy ilyen anyagmintákkal-rohangálós, vadászós időszak..


A hideg burkolatok innen származnak, a szálas vinyl padlót pedig itt találtuk.

A konyhabútor tervezésnél szempont volt, hogy nem szerettünk volna klasszik alsó-felső szekrényes elrendezést. A felső szekrény nagyon összenyomta volna a teret az amúgy sem túl nagy belmagasság miatt, így inkább szabadon hagytuk a helyét, teret engedve a csempe hangsúlyosabb halszálka mintájának.


Az U alakú konyha elrendezésénél a főzés lépéseit vettük figyelembe:


1. Kiveszem a hűtőből (U egyik vége) vagy a spejz szekrényből (U másik vége)

2. Megmosom/előkészítem (U betű szárai)

3. Megfőzöm (U betű csúcsa)

Nagyi régi könyvespolca immáron új színben, új szerepben. :)

Belinkelem ide a nagyobb berendezési tárgyakat, ha valami érdekel még nyugodtan írjatok!


A konyhabútor és a beépített gépek innen vannak

A márvány színű pult innen

A lámpák innen és innen

A szőnyeget itt találtam


Jó tervezgetést kívánok! :)

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page