top of page
  • katafont

Előszobatitkok - interjú Varga Luca belsőépítésszel

Közeleg a szeptember, lassacskán előkerülnek a pulcsik, könnyebb kabátok, kezdődik az iskola és az előszoba még fontosabb szerepet kap a mindennapokban. Ha épp felújítás alatt áll a lakásod vagy csak újragondolnád ezt a helyiséget design és funkció szempontból akkor inspirálódj legújabb interjúnkból, amelyben Varga Luca belsőépítésszel beszélgettünk.

+ MEGLEPETÉS a cikk végén: közeleg az őszi INSTAGRAM NYEREMÉNYJÁTÉKUNK!



1. Hogyan szoktál előszobát tervezni, mik az első lépések?

Az előszoba átgondolt kialakítása kiemelten fontos pontja az otthontervezésnek, hiszen minden reggel innen indulunk és ide érkezünk meg és mindenkinek megvannak a reggeli szokásai, rutinjai egyénileg és családilag. Több, mint 10 éve teljes otthonok belsőépítészeti tervezésével foglalkozom és az évek alatt kialakult egy jól bevált folyamat, minden hozzám forduló Otthonteremtő esetében egy részletes kérdéssorral kezdem a tervezést. Az itt kapott válaszok alapján én is megismerem a megbízóim szokásait elvárásait és egy csomó olyan információt tudok meg róluk, amelyeknek a segítségével olyan belső tereket tervezek nekik, ahol minden úgy és ott van, ahogy mindig is vágytak rá.


Ezt a kérdéssort nemrégiben megosztottam a honlapomon is, bárki letöltheti ingyenesen! :)




2. Milyen bútorok szükségesek feltétlenül ebbe a - legtöbbször pici - helyiségbe?

Számomra nagyon fontos, hogy kinek tervezek. Természetesen minden helyiségben vannak általános érvényű tervezési szabályok és kötelező elemek, így az előszobák tervezésénél is; viszont nekem a megbízói igények és szokások jelentik a kiindulópontot, így az a legfontosabb, hogy kinek vagy kiknek készítem a belsőépítész terveket. Egy lakás és egy családi ház esetén teljesen más igények merülhetnek fel, ahogy eltérőek lehetnek egy egyedülálló férfi vagy nő, egy pár vagy egy kisgyermekes család elvárásai is a tervezés során.


Ami általánosan mindenképp szükséges, ha a bútorokat nézzük végig, az egy nyitott és egy zárt ruha tároló, valamint cipő tároló. Mindenképp legyen egy hely, ahova a kezünkben lévő dolgok gyorsan és rendezetten elhelyezhetők, gondolok itt például a telefonra, kocsi kulcsra, levelekre. És egy egész alakos tükör is mindig jól jön, amiben távozáskor ellenőrizhetjük, hogy minden rendben van. Ha az előszoba mérete megengedi szuper, ha van hely padnak, vagy leülőnek.




 



3. Zárt / nyitott tárolás? Milyen arányban érdemes használni őket?

Szerintem ez a helyiség méretétől és a lakásban/házban élők számától és szokásaitól is függ. Általánosságban azt tapasztalom, hogy egy minimum 3-5 db szabadon elhelyezett fogas és minimum 5-8 pár aktuálisan viselt cipőtartó mindig jól jön.



 



4. Milyen kiegészítőket javasolsz, amik design és funkció szempontjából is hasznosak lehetnek?

Szeretem a nyitott ruhatárolást izgalmas fali fogasokkal megoldani. Kata Font Home fogasokkal ez az előszoba designjához illesztve könnyedén és játékosan megvalósítható.

Egy jó minőségű megfelelően megválasztott szőnyegel is csodásan fel lehet dobni ezt a helyiséget is. Ha az előszoba méretei és fényviszonyai megengedik a növényeknek is érdemes előre helyet találni, lehet akár egy kisebb szabadonálló ültetés vagy akár egy élő zöldfal. Családi képekkel vagy festményekkel pedig még személyesebbé tehetjük előszobánkat is. Ezeket a kiegészítőket érdemes úgy megválasztani, és elhelyezni, hogy az mind design, mind funkció szempontjából optimális legyen és egy plusz “wow” élményt adjon az előszobához.




 



5. +1 TIPP az előszoba őszre való felkészítéséhez?

Én 20 fok felett élek igazán, addig halogatom a nyári ruhák és szandálok elpakolását amig csak lehet. Évszak váltásoknál a rendszerezésre érdemes időt szánni, sokkal jobb úgy elindulni otthonról, hogy minden a helyén van! :)


MEGLEPETÉS: Az őszi szezon közeledtével szeretnénk meglepni egy kedves követőnket egy teljesen egyedi Varga Luca x Kata Font Home kerámia előlapos POLKA fogas szettel, így a SFERA Kerámiával közösen INSTAGRAM NYEREMÉNYJÁTÉKOT indítunk néhány napon belül. Érdemes már most bekövetni a @kata.font.home és a @sferakeramiahu oldalakat instagramon, hogy ne maradjatok le a játék kezdetéről. Várunk mindenkit szeretettel! :)

A lent látható POLKA fogasokat Lucával közösen terveztük a SFERA Kerámia bemutatóterembe, a fogasok előlapjához saját termékpalettájukból válogattunk gyönyörű felületeket. Itt olvashattok róla bővebben.



Legyen szép hétvégétek! :)


Kata & Luca



0 comments
bottom of page